Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца в сос Маринара и кашкавал

Телешки кюфтенца в сос Маринара и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Телешки кюфтенца в сос Маринара и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусно предложение от Добринка. Сега ние ще отидем скромно да си сипем още една порция, а вие може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • телешка кайма - 400 г овкусена с подправки
  • за соса
  • домати - 1 буркан (500 г)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата направете малки кюфтенца и ги изпържете в загрята мазнина.

В тиган с малко зехтин задушете лука и чесъна.

Прибавете доматите и 1 ч.л захар. Оставете соса да къкри, докато се сгъсти.

Накрая прибавете няколко листчета пресен босилек, сол и черен пипер на вкус.

В тавичка наредете кюфтенцата, залейте ги със соса и поръсете с настърган кашкавал.

Сложете тавичката във фурната на 200 градуса, за няколко минути - колкото да се разтопи кашкавалът.

Телешките кюфтенца в сос Маринара и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Със сигурност е много-вкусно, ще го пробвам дори и да не е с телешка кайма.
03.07.2016 20:43
1
Покажи всички подкоментари