Крем супа с картофи и коприва

01/06/2012
от БарфиНовак
"Добавете към класическата кремсупа от картофи малко свежа коприва и се наслаждавайте на вкусен резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 035
  • Преглеждания за месеца555
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете почистените и нарязани картофи и морков да врат с 1 л вода. Щом леко поомекнат, добавете лука, попарената коприва и доварете до пълно омекване зеленчуците.

Добавя се сол и черен пипер на вкус, малко мазнина и след 2-3 минути се сваля от котлона. Всичко се пасира направо в тенджерата.

Отделно се разбиват много добре яйцето със сметаната и внимателно застройката се темперира със супата.

Сипва се към крем супата с картофи и коприва и се подправя с прясно накълцан магданоз. По желание поднесете крем супата с натрошено сирене или сварени яйца.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 2
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Peppy
Peppy
19.02.2016 19:38
Чудесна супа!Никога не бях готвила коприва и понеже имах достатъчно, реших направо да пробвам с двойна доза.Едната глава лук замених с два стръка пресен, ползвах по 4 лъжици гъсто кисело мляко вместо сметана, малко олио и бучка масло за аромат.Резултата е вкусна, здравословна и лека супа.
0
0
Milena Plamenova Petrova
Milena Plamenova Petrova
18.03.2015 12:36
Super stana supichkata:)
3
0
Ваня
Ваня
21.09.2013 16:10
Поздравления за прекрасната идея!:) Да си призная - никога не съм харесвала вкуса на копривата, но в тази рецепта с морков и картоф, направо е великолепна!Още веднъж, поздравления и благодаря за тази бърза и лесна вкусотия!
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв