Картофи с коприва и праз

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Картофи с коприва и праз
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
24/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Специално за онези, които не хапват нищо от животински произход"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 големи
  • коприва - 500 г
  • праз лук - 1 стрък
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира за 2 минути във вряща вода. Изваждате я, отцеждате и нарязвате на ситно или я накълцвате.

Картофите обелете, измийте и нарежете на по-едри кубчета.

Празът се реже на дребно и се пуска в сгорещеното олио. След около минута добавете и картофите.

Оставете ги да се запържат леко, като ги разбъркате няколко пъти за около 2-3 минути, след което ги полейте с 2 ч.ч. вода и сложете и копривата.

Добавяте подправки на вкус и оставяте ястието, докато водата се поизпари, а картофите са добре сварени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: