Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Коприва с ориз и картофи

Коприва с ориз и картофи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Коприва с ориз и картофи
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Постна пролетна вкусотия - хапвайте с апетит и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • коприва - 400 г само връхчета
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита коприва поставяте във вряла вода за 5 минути, прецедете.

В тенджера нагрейте олиото и добавете ситно нарязаният лук, запържете за кратко. Добавете картофите, нарязани на малки кубчета (като за мусака), запържвате, докато леко поомекнат.

Прибавете прецедената коприва, почистения и добре измит ориз, запържете за кратко. Добавете червеният пипер и разбъркайте, налейте 600 мл топла вода, намалете огъня и оставете да къкри до готовност на ориза и картофите.

Малко преди да свалите от огъня, добавете чаша смлени домати или доматен сок, посолете на вкус и поръсете с черен пипер. Сервирайте с резен лимон изстискан в порцията ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: