Начин на приготвяне
Копривата се накисва в студена вода, за да се измие. Водата се изсипва. Сипва се нова вода и се завира на котлона, за да премахне парещите качества на копривата. Оставя се да изстине.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.
В тенджера се слага олио. Добавят се зеленчуците и се запържват. Копривата се нарязва. Добавя се в тенджерата със запържени зеленчуци.
Добавя се от бульона, в който е заврята копривата.
Покрива се с капак и се задушава, като периодично се разбърква.
Добавят се останалият бульон и булгура. Овкусява се с черен пипер и кубчето бульон. Оставя се да ври до сготвяне на булгура.
Ако е необходимо се добавя още вода. Периодично се разбърква супичката от коприва.
Кренвиршите се нарязват на кубчета. Добавят се. Супата се овкусява със сол.
Яйцата се чукват в купа и се разбиват. Когато супата е готова, яйцата се изсипват, като се разбърква. Те се пресичат и се образуват бели късчета.
Супата с коприва и булгур е страхотна за пролетния сезон.
Коментари