Супа с коприва и булгур

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Супа с коприва и булгур
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
03/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Супата с коприва и булгур е страхотна за пролетния сезон."

Необходими Продукти

  • коприва - около 4 шепи
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • кренвирши - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се накисва в студена вода, за да се измие. Водата се изсипва. Сипва се нова вода и се завира на котлона, за да премахне парещите качества на копривата. Оставя се да изстине.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.

В тенджера се слага олио. Добавят се зеленчуците и се запържват. Копривата се нарязва. Добавя се в тенджерата със запържени зеленчуци.

Добавя се от бульона, в който е заврята копривата.

Покрива се с капак и се задушава, като периодично се разбърква.

Добавят се останалият бульон и булгура. Овкусява се с черен пипер и кубчето бульон. Оставя се да ври до сготвяне на булгура.

Ако е необходимо се добавя още вода. Периодично се разбърква супичката от коприва.

Кренвиршите се нарязват на кубчета. Добавят се. Супата се овкусява със сол.

Яйцата се чукват в купа и се разбиват. Когато супата е готова, яйцата се изсипват, като се разбърква. Те се пресичат и се образуват бели късчета.

Супата с коприва и булгур е страхотна за пролетния сезон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Липсва булгура в продуктите. Какво е неговото количество? Благодаря.
30.04.2024 12:04