Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сладкиш с какаово-черешов сос

Сладкиш с какаово-черешов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сладкиш с какаово-черешов сос1 / 2
23/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • шоколад - 200 г натурален
  • захар - 200 г
  • орехи - 100 г смлени
  • яйца - 6 големи
  • сол - 1/4 ч.л.
  • какао - за поръсване
  • за черешовия сос
  • череши - 350 г обезкостени
  • захар - около 4 - 5 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сладолед - топки ванилов, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня натрошения шоколад с маслото и разбърквайте до хомогенизиране. Оставете леко да се охлади и през това време разбийте жълтъците с половината от захарта.

Добавете охладения шоколад при непрекъснато бъркане към жълтъците. Прибавете смлените орехи и постепенно разбитите на твърд сняг с останалата захар белтъци.

Сипете сместа в тава, застлана с хартия за печене и поръсена с какао. Сложете шоколадовия сладкиш да се изпече за 40-45 минути в предварително загряна фурна.

През това време пасирайте почистените от костилките череши. Разбъркайте ги със захарта и сложете плодовата смес на котлона да се вари, докато леко се сгъсти. Щом се посгъсти загрейте отделно маслото и го разбъркайте с какаото.

Разредете тази смес с няколко лъжици от черешовия сос и после прибавете към плодовата смес. Разбъркайте какаово-черешовия сос за кратко и оставете добре да изстине.

Поднесете парче от охладения шоколадов сладкиш, гарнирано с топка ванилов сладолед и обилно полят с какаово-черешовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: