Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на крема. В тенджерка излейте прясното мляко, добавете цялото яйце и захарта. Разбийте за 5 мин. е телена бъркалка.
Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Отстранете от огъня, ароматизирайте с една ванилия и супена лъжица ром. Оставете крема да се охлади напълно.
В купа изсипете кафявата захар, добавете едно яйце и разбийте с миксер до гладък крем. Добавете на струйка прясното мляко и олиото. В друга купа смесете брашното, смлените бадеми, бакпулвера, какаото и щипка сол.
Размесете добре сухите съставки. На порции го добавете към течната смес, бъркайки с миксер на най-ниската степен. Получената смес е много гъста и лепкава. Застелете форма (20 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете половината от сместа и подравнете. Отгоре изсипете крема. С лъжица разпределете останалата половина от кексовата смес. Не е необходимо да покриете крема изцяло. Поръсете с филираните бадеми.
Изпечете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин. Готовият какаово-бадемов сладкиш с крем поръсете с пудра захар и охладете на решетка.
Коментари