Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушки с пълнеж от халуми и пушено филе

Чушки с пълнеж от халуми и пушено филе

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Чушки с пълнеж от халуми и пушено филе
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
17/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр. едри (червена капия)
  • халуми - 500 г
  • яйца - 6 бр.
  • свинско филе - 200 г пушено
  • кашкавал - 100 г
  • риган - 1 с.л. пресен
  • магданоз - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги подсушаваме. С остър нож изрязваме горната част по дължината на чушката.

Почистваме внимателно семената, като запазваме дръжките. Изрязаната част от зеленчука използваме като капачета.

За плънката разбиваме добре яйцата и настъргваме на едро ренде сиренето и кашкавала. Подправяме със зелените подправки, прибавяме маслото, което е със стайна температура.

Филето нарязваме на ситни кубчета. Запазваме 1/3 от него нарязана на тънки пръчици, които декорираме преплетени върху пълнежа.

С готовата смес пълним полегналите червени чушки и поставяме капачето. Поставяме ги в тава с малко гореща вода и печем в предварително загрята фурна до готовност.

Преди поднасяне премахваме люспата. Този път ги сервирах върху катма и гарнирах със сезонни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: