Вкусно зеле с кървавица

01/09/2017
"Заради такива зимни гозби забравяме и за плаж, и за море..."
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 средно голяма зелка прясно
  • кървавица - 400 г сурова
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелето и го нарежете на ситно. Овкусете със сол и намачкайте с ръце, докато зелето поомекне.

Обелете домата и го настържете с помощта на ренде. Прибавете го към зелето.

Загрейте мазнината и запържете зеленчуците при непрекъснато бъркане.

Прибавете червения пипер и овкусете с черен пипер. Разбъркайте. Изсипете сместа в подходящ съд за печене.

Налейте 2 ч.ч. топла вода /ако е необходимо, по време на печене добавете още/.

Нарежете кървавицата на парчета, сложете я върху зелето и изпечете до готовност в загрята фурна.

По време на печенето обърнете кървавицата, за да се изпече от всички страни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар