Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Джемели със сметанов сос с прошуто и грах

Джемели със сметанов сос с прошуто и грах

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Джемели със сметанов сос с прошуто и грах
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
23/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Паста с богат сос, която ще приготвите за по-малко от 30 минути"

Необходими Продукти

  • джемели - 150 г паста
  • прошуто - 100 г
  • грах - 100 г от консерва
  • сметана - 250 мл за готвене
  • пармезан - 50 г
  • масло - 2 с.л.
  • червена чушка - 1 бр. малка изпечена и обелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тиган на котлона на умерена температура. Добавете нарязаното на тънки листчета прошуто. Пържете, докато стане хрупкаво или около 5 мин.

Отстранете от тигана и добавете червената чушка, предварително нарязана на ситно. Гответе около 1 мин и добавете граха и сметаната. Оставете сместа да заври и гответе около 10 мин, докато се редуцира леко соса.

Междувременно сварете пастата според инструкциите на производителя.

Върнете прошутото в соса, прибавете сварената и отцедена паста и разбъркайте хубаво за да се покрие със соса.

Поръсете с пармезан преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: