Начин на приготвяне
Този сметанов сос за сьомга е вдъхновен от индийското Тандури. Той може да се използва по три начина - като студен сос, с който да се акомпанира рибата, която е отделно изпечена, но може и да се намаже обилно самото рибно филе и да се пече на фурна заедно със соса. Третият начин е просто да се използва за марината.
Приготвянето е изключително лесно и само в няколко прости стъпки:
Двата вида сметана се смесват в купа. Добавя се солта, сушените листа кориандър, джинджифила, индийско орехче и бял пипер. С пръсти се стриват пъпчиците на карамфила, а малките дръжки се отстраняват.
Настъргва се чесъна на фино ренде или се пресова.
Кората на 1/2 лимон също се настъргва много фино и само жълтата част, а сокът на цитруса се изстисква.
Всичко се смесва много добре до гладка консистенция и сосът за риба е готов! Свеж и ароматен!
Добър апетит!