Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Раци със сметанов сос

Раци със сметанов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Раци със сметанов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Деликатес, който ще приготвите и сами с помощта на тази лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • раци - 1 кг живи
  • лук - 2 броя кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • масло - 150 - 200 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сметана - 250 г заквасена
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - нарязан
  • лимони
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно пуснете живите раци във вряща вода и ги бланширайте за 2 минути. След това изчистете раците, като отстраните главата и краката. Може да оставяте само бялото месо от опашката и по-големите щипки. Поръсете ги с черен пипер и ги посолете.

Загрейте по-голямата част от маслото със зехтина и запържете скълцания чесън. Запържете и рачешките щипки за 2 минути, извадете ги и оставете да се отцеждат върху кухненска хартия.

Добавете в тигана нарязания ситно лук да се запържи. Долейте 1/2 от виното и оставете да омекне. Добавете месото от рачешките опашки и долейте с виното. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с горчица. Оставете да се задушава за около 1-2 минути.

Накрая разбъркайте хубаво със заквасената сметана отново за 2-3 минути и добавете скълцания магданоз. Поднесете морските раци със сметанов сос с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: