Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Чеснови пилешки бутчета с картофи

Чеснови пилешки бутчета с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чеснови пилешки бутчета с картофи
Снимка: Martenichko
2 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако обичате пилешко с хрупкави картофки, тази рецепта е само за вас"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 бутчета
  • картофи - 1.5 кг
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 50 мл
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • сол
  • вино - 2 - 3 с.л. бяло
  • олио
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер, кухненски робот или с пасатор смелете почистените и нарязани скилидки чесън, магданоз, сол на вкус, бялото вино, бял пипер и постепенно доливайте зехтина.

С получената паста намажете равномерно пилешките бутчета с помощта на четка.

Подреждайте ги направо в подмазнената тава, в която ще печете. Покрийте тавата и ги сложете за 45 минути в хладилника.

Обелете, нарежете и изплакнете картофите. Разпределете ги около и върху бутчетата.

Отново поръсете сол, малко бял пипер и струя зехтин или олио.

Долейте около 60 мл вода в тавата и сложете ястието да се пече в загряна на 180-190 градуса фурна до готовност.

Поднесете чесновите пилешки бутчета с картофи с прясно накълцан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Моите бутчета с картофи са варени и са с чесън на прах.
11.01.2016 22:45
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
И аз ви препоръчвам тази рецепта. Много вкусна за вечеря.
09.01.2016 16:01
виктор
виктор
аз сам един от най младите готвачи на света аз сам на 11 и тази рецепта е направо убиец така че ви я препоръчвам>!
09.07.2013 10:55
1
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Използвах тази чеснова паста за крилца, защото не намерих хубава рецепта из нета за чеснови пилешки крилца. Станаха страхотни. Сложих олио вместо зехтин, при печене- малко водичка и фолио, след 30-ина мин се маха фолиото да се позапекат. Резултата беше невероятно вкусни крила :))
08.12.2012 23:22
6
ще пробвам
ще пробвам
ще пробвам
14.10.2012 10:02
1