Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Печени яйца по шотландски

Печени яйца по шотландски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Печени яйца по шотландски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
16/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Супервкусна комбинация от кайма и яйце, която ще ви хареса дори повече от шотландската ракия, позната у нас като уиски"

Необходими Продукти

  • наденица - 800 г сурова
  • яйца - 5 бр.
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - няколко стръка
  • салвия - 1 к.л. сушена
  • За паниране
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата в касерола със студена вода и поставете на котлона да се сварят. След завиране засечете 4 минути, варете и махнете от котлона, извадете и ги сложете в купа с ледена вода.

След охлаждане ги обелете.

Цепнете надениците и отделете месото от червото, сложете месото в купа с наситнения магданоз, горчицата и подправките. Омесете на кайма, разделете я на 5 равни части.

Вземете едната част, разстелете върху ръката или фолио на тънък пласт. Оваляйте яйце в брашното и сложете в средата на пласта кайма. Обвийте го с каймата, като изцяло го покриете. Така процедирайте и с останалите яйца.

Намажете тавичка с малко олио или зехтин.

Оваляйте всяко пълнено кюфте първо в брашното, изтърсете излишното, потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в галета, като хубаво го покриете. По същия начин направете и останалите.

Подредете ги в тавичката и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до готовност.

Поднесете със салата по избор.

Печените яйца по шотландски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: