Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушено агнешко по шотландски

Задушено агнешко по шотландски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Задушено агнешко по шотландски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4-5
"Приготвено така, че буквално да се топи в устата, заслужава си да опитате това Задушено агнешко по шотлански"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г обезкостено
  • картофи - 900 г
  • лук - 2 глави
  • бульон - 1 л месен
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото на кубчета, като отстраняваме всички излишни мазнини. Лукът и обелените картофи са нарязват на филии. Овкусяваме продуктите със сол и черен пипер на вкус.

Намазваме с олио дъното на дълбок огнеупорен съд за печене. Покриваме дъното с 1 ред картофи. Отгоре подреждаме агнешкото месо и лука.

Завършваме ястието с още един слой картофи. Заливаме с бульона. Течността трябва да покрие долния ред картофи и месото, ако не достига доливаме вода.

Задушаваме около 2 часа на слаб огън под похлупак. Поднасяме наръсено със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: