Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Меденки с какао и бял шоколад

Меденки с какао и бял шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Меденки с какао и бял шоколад
Снимка: marcheva14
1 / 5
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
20
"Най-трудното при тези коледни меденки е да успеете да докопате кутията, в която ги съхраняват"

Необходими Продукти

  • мед - 3 с.л. течен
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 300 г
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • масло - 100 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр. на стайна температура
  • какао - 2 с.л. висок процент
  • ванилия - 1 с.л. екстракт
  • портокалови кори - 1 с . л. настъргани
  • бял шоколад - 100 г за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия;

Работи се изцяло с миксер.

На слаб котлон се разтопяват маслото и медът без да завират. Свалят се от котлона и се прибавя пудрата захар. Разбърква се до хомогенност на бавна скорост на миксера.

Охлажда се сместа за около 5 минути и се прибавят яйцето и всички други аромати, също така брашното и какаото през цедка, и настърганите портокалови кори.

Замесва се тесто, завива се във фолио и се оставя на студено за около 1 час. След това време се разточва на кора около 3 мм и се изрязват бисквити с кръгла форма.

Отгоре може да се положат и различни печати.

Меденките се пекат на 170 градуса за 7-8 мин.

След като се извадят от фурната се оставят в тавата, защото са все още много меки. Изваждат се, охлаждат се напълно и се слепят с бял шоколад, разтопен на водна баня.

Консумират се след около 2-3 дни.

Меденките с какао и бял шоколад са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добавям още една снимка на всички коледни сладки, които сътворих за тази Коледа.
18.12.2017 22:54