Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Канелени меденки с бял шоколад

Канелени меденки с бял шоколад

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Канелени меденки с бял шоколад
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако на масата има Канелени меденки с бял шоколад, значи и Коледа не е далеч"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. среден размер
  • пчелен мед - ½ ч.ч. втечнен
  • растително масло - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бял шоколад - 100 г
  • канела - 2 ч.л. на прах
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с маслото и меда. Добавят се канелата, содата и малко сол.

При непрекъснато бъркане се добавя брашното. С помощта на лъжица получената смес се разпределя във вид на неправилни топки върху хартия за печене в подходяща тава.

Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна 20 – 25 мин.

Шоколадът, след като е престоял в камерата на хладилника 10-15 минути, се нарязва на необходимия брой парчета. Всяко парче с помощта на нож се вкарва в курабийката.

Меденките са идеално допълнение към следобедното шери.

Канелените меденки с бял шоколад са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Сладки с аромат на канела през месец декември- супер, супер !
01.12.2017 10:56