Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, разбиваме с тел. Добавя се олио, течен мед, овесени ядки, брашно от лимец и брашно от кокос.
Разбърква се с лъжица и прибавяме канела, ванилия и бакпулвера. Смесваме добре всички продукти да се получи гъста смес като тесто.
Топим пръстите си в студена вода и оформяме 12-14 топчета. Нареждат се върху хартия за печене. Отгоре се набождат парченца бял шоколад и леко се сплескват. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути.
Ако при натиск отгоре са твърди, са готови, но не ги препичайте повече. Изваждаме от тавата да се охладят и сервираме.
Пригответе тези вкусни и здравословни меденки за любимите си хора.