Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Меденки с лимец, овесени ядки и бял шоколад

Меденки с лимец, овесени ядки и бял шоколад

Меденки с лимец, овесени ядки и бял шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
14
"Елате да ви запознаем с най-вкусните меденки - страхотни да и се приготвят много лесно"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 равна ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • овесени ядки - 150 г
  • брашно лимец - 150 г
  • кокосово брашно - 2 ч.л.
  • мед - 2 с.л. течен
  • бял шоколад - 30 г - на малки парчета
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, разбиваме с тел. Добавя се олио, течен мед, овесени ядки, брашно от лимец и брашно от кокос.

Разбърква се с лъжица и прибавяме канела, ванилия и бакпулвера. Смесваме добре всички продукти да се получи гъста смес като тесто.

Топим пръстите си в студена вода и оформяме 12-14 топчета. Нареждат се върху хартия за печене. Отгоре се набождат парченца бял шоколад и леко се сплескват. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути.

Ако при натиск отгоре са твърди, са готови, но не ги препичайте повече. Изваждаме от тавата да се охладят и сервираме.

Пригответе тези вкусни и здравословни меденки за любимите си хора.

Да ви е сладко с чай или кафе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: