Мързелив щрудел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Мързелив щрудел1 / 2
13/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Вие ни дайте малко ябълки, пък гледайте какъв вкусен щрудел ще ви приготвим по най-лесния начин"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • олио - 150 мл или разтопено масло
  • сода - бикарбонат, на върха на ножа
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • ябълки - 1 кг
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • захар - 2 - 3 с.л. кристална
  • галета - 3 с.л.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От горните продукти и 100 мл вода омесете тестото и го разделете на 2 части.

Едната част разстелете в намаслена тавичка, така че да покриете дъното и малко от стените.

Поръсете с начуканите орехи и малко галета и разстелете върху тях предварително настърганите, изстискани и объркани с канела ябълки.

Поръсете със захарта и останалата галета. Покрийте с втория разточен лист. Изпечете мързеливия щрудел в силна фурна и го нарежете, след като изстине.

Поднесете щрудела с малко пудра захар и ароматизиран с ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
47
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йоанна
Йоанна
Щрудел или пай :)
02.10.2015 11:20
Вивиана
Вивиана
Прибавяш по малко вода , докато стане на тесто...
26.10.2013 12:59
1
Вивиана
Вивиана
Как няма да стане тесто- нали в рецептата има брашно, прочети внимателно!!!
26.10.2013 12:57
1
Цонка
Цонка
Как точно става тесто от тези продукти??? Глупости!
03.04.2013 19:20
1
александра
александра
марзелива е маикати 4е е марзи да го направи
06.01.2013 20:52
3