Щрудел с круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Щрудел с круши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Нищо не повдига настроението така, както парче щрудел с круши и топка сладолед"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • круши - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр.
  • кардамон - 3 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • сладолед - 500 г ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват и се почистват от сърцевината и дръжките. Плодовете се нарязват на кубчета и се смесват със захарта.

Кардамонът се счуква и се смесва с ванилията и крушите със захарта. Тестото се оформя като правоъгълник. В средата се слага от плънката по дължината на правоъгълника.

Навива се на руло и се прищипва. Слага се в тава, намазва се с разтопено масло и се пече 50 минути на 200 градуса, като се покрива с фолио, ако започне да загаря.

Вади се, охлажда се и се нарязва на дебели резени. Сервира се със сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: