Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тръстикова захар и какао

Кекс с тръстикова захар и какао

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Кекс с тръстикова захар и какао
Снимка: Марияна
1 / 2
11/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Защото снощи правихме един по-здравословен кекс, кекс, кекс"

Необходими Продукти

  • вода - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч. бяла
  • захар тръстикова - ½ ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • брашно - 1 ½ ч.ч. за кекс
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 2 с.л. на Йоткер
  • яйца - 4 бр. големи
  • масло - за намазване на формата за кекс
  • брашно - за набрашняване на формата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. В суха купа разбиваме яйцата и тръстиковата захар с миксер много добре. После слагаме водата и олиото и продължаваме да разбиваме с миксера дълго.

Пресяваме брашното с бакпулвера в отделна купичка с помощта на сито. Докато разбиваме с миксера, слагаме на части и брашното. Объркваме много добре кашата.

В малка купичка слагаме 4 с.л. от кашата и вътре добавяме какаото и разбъркваме. Намазняваме с масло форма за кекс и набрашняваме добре. Изсипваме част от кашата. Върху нея слагаме на места какаовата смес.

С вилица с въртеливи движения разбъркваме. Следва втори ред бяла каша и пак тъмна каша. Разбъркваме с въртеливи движения с вилица. И така три пъти редуваме.

Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. Вадим го от формата, като поизстине, и поръсваме с пудра захар с цедка. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: