Бяла царска торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Бяла царска торта1 / 2
23/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Тежка е царската корона, но вкусна е бялата царска торта"

Необходими Продукти

  • Блат
  • белтъци - 12 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • орехи - 150 г мляни
  • стафиди - 200 г
  • брашно - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • Крем
  • яйца - 12 жълтъка
  • захар - 8 с.л.
  • какао - 5 с.л. или 200 г шоколад
  • масло - 250 г
  • ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: белтъците се разбиват със захарта на твърд сняг и внимателно се прибавят и другите продукти. Пече се върху намазана хартия в тортена форма с падащо дъно. На 170 градуса за 15 мин, а после на 150 градуса за още 30 мин. Повечето време се суши.

За крема:

12 бр. жълтъка и 8 с.л. захар се разбиват на огън и се прибавят 5 с.л. какао или 200 г шоколад разтопен. Към студения крем се прибавят и 250 г меко масло лъжица по лъжица при непрекъснато разбиване с миксер. Оставя се 1 ч.ч. и се държи в хладилник за намазване на тортата.

Блата се реже на 2 части и се овляжнява с ром, след което се пълни с крема. Бяла царска торта се украсява по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
40
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пепи
Пепи
Това е всичко друго,само не и бяла торта.Не дразнете ентусиазираните домакини да намерят неделно вдъхновение .
20.10.2013 10:50
1
яндзуки
яндзуки
супер рецептата е страхотна смятам да я направя дано се получи!
14.03.2013 12:00