Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, захарта и кравето масло, докато се получи хомогенна смес. След това добавяме брашното, какаото и 1 ч.л. олио и разбъркваме. Намасляваме формата за печене и прибавяме сместа, като печем на 150-180 градуса около 30 минути.
Готовия блат оставяме да се охлади напълно и го режем хоризонтално на две части.
На котлон загряваме половината от млякото със захарта. Останалото мляко разбиваме с царевичното нишесте и постепенно го прибавяме към другото, като варим на бавен огън, докато се получи гладка смес, и го сваляме от котлона.
Добавяме шоколада и разбъркваме. Желатина разтваряме в рома и на водна баня оставяме, докато се разтопи. Към получения крем добавяме заквасената сметана и желатина, разбъркваме всичко и намазваме първия блат.
След това поставяме втория блат и намазваме с останалата част от крема. Правим глазура, като на водна баня разтопяваме шоколада и прибавяме по малко прясно мляко и пудра захар, като разбъркваме постоянно. С получената смес намазваме тортата отгоре и отстрани и украсяваме с бели шоколадови бонбони.