Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бяла торта Вълшебство

Бяла торта Вълшебство

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Бяла торта Вълшебство
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12 парчета
"Нашето тортено изкушение днес лесна, лека и мноооого сладка. Благодарим на Мариела за прекрасната рецепта. Включи се и ти в нашата кулинарна игра и печели от своите кулинарни идеи https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 150 г краве
  • какао - 2 ч.л.
  • олио
  • За крема
  • бял шоколад - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • сметана - 400 г заквасена
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 50 г царевично
  • желатин - 1 пакетче
  • ром - 25 мл бял
  • За глазурата
  • бял шоколад - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • пудра захар - 150 г
  • бял шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, захарта и кравето масло, докато се получи хомогенна смес. След това добавяме брашното, какаото и 1 ч.л. олио и разбъркваме. Намасляваме формата за печене и прибавяме сместа, като печем на 150-180 градуса около 30 минути.

Готовия блат оставяме да се охлади напълно и го режем хоризонтално на две части.

На котлон загряваме половината от млякото със захарта. Останалото мляко разбиваме с царевичното нишесте и постепенно го прибавяме към другото, като варим на бавен огън, докато се получи гладка смес, и го сваляме от котлона.

Добавяме шоколада и разбъркваме. Желатина разтваряме в рома и на водна баня оставяме, докато се разтопи. Към получения крем добавяме заквасената сметана и желатина, разбъркваме всичко и намазваме първия блат.

След това поставяме втория блат и намазваме с останалата част от крема. Правим глазура, като на водна баня разтопяваме шоколада и прибавяме по малко прясно мляко и пудра захар, като разбъркваме постоянно. С получената смес намазваме тортата отгоре и отстрани и украсяваме с бели шоколадови бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: