Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Брауни с орехи в халогенна фурна

Брауни с орехи в халогенна фурна

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644172
Брауни с орехи в халогенна фурна
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 5
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Толкова лесно брауни не бяхме правили, толкова вкусно брауни не бяхме опитвали"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • ром - 3 с.л.
  • орехи
  • ванилия - 1
  • масло - 150 г
  • шоколадова глазура - 200 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • за заливката
  • млечен шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • захар - 2.с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел със захарта за малко.

Шоколадовата глазура и маслото се разтопяват на водна баня и се добавят.

Прибавят се и всички останали съставки за блата и хубаво се разбърква.

Изсипва се в подходяща тавичка (намаслена и поръсена с малко брашно на дъното) част от сместа, поръсва се с малко орехи, пак малко смес и орехи. Завършете със смес, за да може да не се виждат орехите.

Ползвайте тава, която ще влезе в халогенната фурна. Поставя се върху скаричката, за да може да минава въздухът и под тавата.

Браунито се пече на 180°C за 25 мин.

Приготвяне на заливката става, като на водна баня се разтопяват шоколадът, маслото, захарта и млякото.

Блатът се залива топъл и се оставя да изстине.

Браунито с орехи в халогенна фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: