Нервозни кюфтенца

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46110483
Нервозни кюфтенца1 / 2
19/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
25-30 бр.
"Днес сме настроени приключенски, затова ще приготвим нервозни кюфтета и ще ги хапнем с удоволствие"

Необходими Продукти

  • кайма - смес 60% телешко + 20% свинско + 20% говеждо - 1 кг
  • яйца - 4 бр. пресни
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1/2 главичка жълт кромид
  • сода - 1 кафена лъжичка на 1 кг кайма, бикарбонат
  • кашкавал - 150 г настърган
  • люти чушки - 1 бр. нарязана на ситно и почистена от семето
  • галета - 1 кафена чашка на 1 кг кайма
  • бяло вино - 1 кафена чашка сухо на 1 кг кайма
  • олио - количество за намазване на каймата отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измесваме добре телешкото, свинското, говеждото. Към полученото количество кайма прибавяме яйцата и отново омесваме добре. Лука нарязваме на дребно. Слагаме содата и настъргания кашкавал и отново месим.

Добавяме лука, лютата чушка, галетата и сипваме чашката с вино. Отново месим добре докато каймата стане като тесто. Горния пласт на каймата намазваме с малко олио за да не съхне.

Оставяме каймата /прат/ да престои 24-48 часа, след което от сместа оформяме кюфтета по около 70-80 гр, които печем на предварително намазана с мазнина скара. По време на печенето обръщаме нервозните кюфтета по-често, като се стремим да се изпекат равномерно от всякъде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка: