Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печен свински джолан с мед и горчица

Печен свински джолан с мед и горчица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печен свински джолан с мед и горчица1 / 2
27/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • сол - 1/2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От олиото, меда, горчицата, сухата мащерка и черният пипер се приготвя марината.

Свинският джолан се измива и подсушава. Скилидките чесън се обелват и нарязват на филийки.

С остър нож се правят прорези в джолана и в тях се поставя по една филийка от нарязания чесън. След това джоланът се намазва хубаво с приготвената марината и се слага за поне шест часа.

След това джоланът се слага в тавичка, налива се съвсем малко вода или бира.

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага във фурната.

Пече се на 200 градуса, като малко преди готовност се маха фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: