Тази рецепта коментираха

Коментари (3)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
12.01.2020 09:55
Благодаря! Ароматен и много полезен билков чай.
1
0
Диляна
Диляна
12.01.2020 08:15
Любим мой чай.
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.11.2019 23:25
важно е да е филтрирана, защото в България водата е много твърда и хлорирана. С филтрирана вода вкусът е по-мек
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
12.01.2020 10:14
Да, за съжаление хлорираната вода не е подходяща. Ето защо когато варите чай е добре да използвате филтрираната или изворна , защото имат по-мека структура. Мнозина от нас наливат вода от чешмата без да се замислят.
Но всеки прави тази често срещана грешка несъзнателно.
За да бъде чаят полезен е необходимо също така да се обмисля съотношението на водата спрямо количеството билки. Тя не трябва да е нито прекалено много, защото активните вещества на билките ще се размият, нито прекалено малко, защото пък ще наситят течността. Тогава говорим за други текстури - настойки и тинктури, които се използват в пъти по-малко количество при провеждане на лечение. А това крие рискове от странични ефекти, защото е добре да знаем, че все пак билките не са безобидни в големи количества!!!
Друго правило при варенето на чай е водата да не я оставяме да кипи безразборно на котлона, защото по този начин се изтласква разтворения в нея кислород. Той се изпарява и така водата, която пиете става по-бедна и това променя нейната структура. Тогава и чаят губи вкуса си. Поздрави!
2
0

Последно коментирани от категорията