Аз пък ги панирам директно. Не ги кисна, не им правя тесто слагам розмарин, мащерка и ригън, след като ги измия и нарежа. После ги посолявам, хууубаво ги разбърквам, овалвам ги в брашно и пържа в смес от зехтин и олио (повече зехтин) на маслена баня. И правя един сос към тях. Две лъжици квасена сметана, две счукани скилидки чесън, няколко листа мента и лимон, както се казва колкото поеме. Разбивам сметаната с зехтин (като майонеза) и добавям сока от лимона и чесъна и накрая ментата разбърквам на ръка, за да не се увива по бъркалките на миксера... И после бяло вино или розе колкото поеме:))))
10.07.2013 20:34
6
miglena
kalmarite varat li se
19.06.2013 21:51
Куки
"а 500 мл. млякото къде се слага"
В млякото се киснат калмарите преди термичната обработка. След това се изхвърля. За накисване на калмарите може да се използва смес от вода и мляко 50/50.
02.03.2013 12:32
Лорди
а 500 мл. млякото къде се слага
26.02.2013 15:18
Дилан
Може и да е било късметът на начинаещия, но за първи път пържих калмари и станаха много вкусни.
В млякото се киснат калмарите преди термичната обработка. След това се изхвърля. За накисване на калмарите може да се използва смес от вода и мляко 50/50.