Тази рецепта коментираха

Анонимен
chef master
chef master
Hm, стана и на 100градуса, дайте една перфектна рецепта.
Значение има дали е на водна баня, в купички ли е и съда; материал, дебелина...
Сложих, нямах ванилия и нарязах банан...
Знам има особен вкус при топлинна обработка, за това оставих на парченца, поставих мед, вместо карамел по дъното на съда...
Идеята ми беше да залея с тънки нишки карамел върху кората...
:) направих като крокант.
15.02.2014 07:04
2
chef master
chef master
Ахаха, направих го и с мед...!
около 200 гр. на литър мляко
намалих температурата, защото се притеснявах от съда - тефлонова тавичка тънка...
20мин - 150'
30мин - 100'
09.02.2014 12:01
4
Българин
Българин
Ехехе, рецептата е поне за два литра мляко - какъв е тоя литър!

Да не сме бебета - аз ям по три крем-карамела най-малко на заведение, три най-малко....!

Да, освен това да каже някой може ли да стане с мед и само карамела да е захар, освен това ще пробвам да залея карамела отгоре, като крокант, защото когато не е в купички голямото количество разтопява финия карамел на дъното в тавичката, а не е хубав прекалено препечен.

Все пак на 4 литра мляко 1 кг захар си е много захар, а се яде за два дни - от мен, ами за батко...!
07.02.2014 21:49
3