Има си таблица за разреждане на спирт 96% с вода за съответен градус. Анетол, глицерин и захар. Правя си я от 15 г. Това е рецепта за наивници
22.02.2024 22:54
2
1
Анонимен
.... и още нещо, ако "хвърлиш" просто така боровата дъвка в кофата, след това ще трябва да хвърлиш и кофата. Дъвката залепва на дъното и няма махане от там. Затова - дъвката в тензух дкато си пусне аромата в мастиката и след това се маха. Преди години на всеки селски казан хората знаеха как се борави с тази дъвка.
21.09.2023 08:56
Анонимен
сакъз не е достатъчно точно, трябва да е "чам сакъз" или борова смола (дъвка), добива се от вид средиземноморски бор. В Гърция му викат "мастикас".
И въобще тази рецепта е пълен провал, ако в 500 мл (половин литър спирт) сипеш 9 л вода ще се получи боза.
21.09.2023 08:51
2
Анонимен
На кое казвате сакъз понеже аз знам че сакъз от турски е дъвка обаче не ми звучи логично да хвърлям дъвки в сместа??
по на български може ли да обясните какво е това неко
И въобще тази рецепта е пълен провал, ако в 500 мл (половин литър спирт) сипеш 9 л вода ще се получи боза.
по на български може ли да обясните какво е това неко