Начин на приготвяне
Прасковите се измиват, обелват се, и се нарязват на полумесеци, поръсват се със захар. Така седят една нощ в хладилника.
На следващия ден се взема един буркан, слага се вътре ракията и прасковите, които са престояли в хладилника 1 нощ и са пуснали сок.
Добавят се две-три капки ванилова есенция и се затваря капакът на буркана.
Така престоява един ден, може и да не е в хладилник - ракията да са смеси с прасковите и да се промени цвета на ликьора. Моите плодове бяха купени от пазара и много цвят не пуснаха, но ако имате домашни, може да получете малко по червеникав цвят, както очаквах и аз.
Сервирайте прасковения ликьор с малки чаши - аз не изхвърлих парчетата, сложих по една на чаша.
Коментари
Процедурата с ракия имам предвид че смесих всичко продукти
Искам да попитам дали ако оставя ликьора да отлежи дали ще му стане нещо