С клечката като се проверява трябва да не е залепнало нищо по клечката и клечката да ви е суха,това означава че кексът ви е изпечен добре,ако ли има смес от кексът позалепнала,печете още...
22.07.2015 11:57
тачо
И друго: Много е важно в никакъв случай по време на печенето да не отваряте врата на фурната дори и да трябва да го завъртите или каквото и да било друго не правете това.Наблюдавайте процеса през стъклото на врата на фурната.Трябва да има покафенял или златист,но не и прегорял цвят,е тогава кексът ви е готов,може да проверите и с клечка за зъби,но след като се е пекъл поне 40 мин.
22.07.2015 11:54
2
тачо
Да ви предложа една проста,лесна и бърза рецепта,че да се научите как да правите кекс.
Значи:
Разбиваш яйцата,те са 5 на брой заедно с половин кофичка кисело мляко към което има малко сода или една кафена лъжичка и след това като не спираш да разбираш добавяш 5 с.л. олио,около 12 с.л. захар,малко лимонада около 100 мл.и брашно колкото поеме,предварително пресято заедно със бакпулвер,аз слагам около 2 и половина-три чаши водни,но пак много зависи,трябва да се получи хомогенна смес не много рядка,но не и много гъста и изпичаш в съд предварително намаслен и набрашнен във фурна на около 200 гр. става за около 40-50 мин.
22.07.2015 11:40
тачо
е пък точно след като разбиеш яйца и сложиш брашното веднага след това кекс няма да стане ако щеш и след това слагай каквото си поискаш, става но не кекс а тесто.
22.07.2015 11:27
cvetelina iorgova
Ana men mi e nai lesniq,keks koito pravq na lubimiq mi i toi mnogo gi xaresva i mi vika tvoq keks e tolkova xybavo kakto teb .az vob6te neznaex kak da pravq keks e dobre 4e imam internet priqtno prigotvene na keksa ili priqtno pravqne na seksa;
27.02.2015 19:42
5
9
2
Sandy
Кой каквото умее :) Ако са и двете - още по-хубаво...
30.07.2015 21:20
3
тачо
Тук не е сайт за порно или истории със сексуален характер и немога да разбера как една обикновенна рецепта ви провокира да мислите за секс...някой бая го е пекнало слънцето и го е ударило хормона...айде моля ви се хвалете псевдо сексуалният си опит другаде...има си места затова....
22.07.2015 12:02
4
gela
mnogo e hubav keksa i e vkusen :P
20.02.2015 08:19
3
1
doncheng
Рецептата, е много сполучлива.Аз сложих сладко от боровинки и се получи много добре.Само, стана с цвета на боровинковото сладко. :)
17.01.2015 02:04
3
2
1
тачо
А погледна ли рецептата която съм предложил към нея могат да се добавят и да се правят всякакви вариации,можеш в сместа да сложиш сирене и да не слагаш захар и така да получиш нещо като т.нар. солен кекс,можеш да добавяш сушени плодове или стафиди,орехи,канела,лимонови и портокалови,както и да правиш различни глазури от бял,натурален или млечен шоколад,демек можеш да правиш всичко,стига да имаш въображение и да си готов/а да експериментираш...еее,иска се и да имаш и малко опитност и стаж в кухнята :)
23.07.2015 14:39
2
венета
много ми е люгопитно дали може да се сложи и какао на прах.
23.11.2014 14:18
4
3
2
валентина псалтирова
Да, то си го пише и в самата рецепта, като подправки по желание. От сместа се отделя малко количество и към него се добавя 1 с. л. какао, разбърква се и се изсипва върху сместта, сложена вече във формата на зиг-заг. Става меланж.
04.12.2015 14:30
1
1
иванка
аз сложих но и орехи добавих
25.01.2015 13:16
3
1
таниа
мислиа да сложа шоколад разтопен отгоре или в сместа
26.10.2014 18:34
5
4
срилян
Моце да се сложи и кафе сухо около 2 лъжици
12.09.2014 18:09
1
6
симона
хубава е рецептата
31.08.2014 15:55
5
Mihaela
получи се ;)
22.08.2014 20:36
4
1
radeto
най-хубавия кекс!!!!!!!
10.05.2014 09:27
5
милена
Супер рецепта а дали някой е слагал сладко са каже ставаши нещо?
15.04.2014 12:09
6
4
Анелия
не забравяйте да намажете формата с олио и брашно! Става страхотен кекс!
07.04.2014 09:15
2
4
1
Анелия
преди да налея цялата смес по средата добавям и какао на прах. Пълнежа става страхотен и вкуса също.
11.12.2014 08:43
ТАТЬЯНА
Някоколко пьти правя този кекс,но добявям резани портокал или мандарини,става страхотно.Благодаря за рецепт!
25.03.2014 14:49
4
kim hyun joong
получи сееее :))))
07.02.2014 18:49
1
1
57721
незнам как че излезне тос кекс
30.12.2013 15:28
4
1
1
стилянкоо
С олио теяя да намажеш формата
23.09.2014 19:18
1
Маряна
Според мен трябва след яицата да се прибави захарта иначе става мазало иначе страхотно става кекса П
оздрави
28.12.2013 18:09
6
1
Arpha
Нека всеки пробва каквото желае, но е добре да се знае, че хубавият кекс става или с кисело мляко и олио, или с прясно мляко и масло. Това е класика! Не с вода!Важна е и последователността в приготвянето.Първо се разбиват яйцата със захарта до пухкав крем.После се слага киселото мляко,за да разтопи напълно захарта. После олиото, за да заглади до блясък. И най- накрая - брашното с бакпулвера и ароматите.Поставя се в леко загрята фурна и се пече на 200 градуса, докато се разпука изцяло околовръст. Най-вкусен е на следващия ден!И запомнете: 4 яйца, 1и 1/2 ч. чаша захар, 1ч. кисело мляко,1/2 ч. чаша олио, 2 ч. чаши брашно и 1 амп. ванилия.
01.12.2013 22:06
28
3
1
Анелия
От твоята рецепта стана страхотен кекс! Благодаря!
11.12.2014 08:46
10
Мария
Температурата не е ли много ниска за този кекс?
29.11.2013 20:02
8
2
Ваня
Кексът, който правя почти 30г. е същия, но без бакпулвер.Става наистина страхотен!
29.11.2013 19:57
3
марикита
за първи път в живота си правя толкова сполучлив кекс..въпреки,че имам 2-годишен опит в сладкарско предприятие...БРАВО НА ЕКРЕМ ЗА НЕВЕРОЯТНАТА РЕЦЕПТА...децата и таткото си изюдахс пръстите...
Значи:
Разбиваш яйцата,те са 5 на брой заедно с половин кофичка кисело мляко към което има малко сода или една кафена лъжичка и след това като не спираш да разбираш добавяш 5 с.л. олио,около 12 с.л. захар,малко лимонада около 100 мл.и брашно колкото поеме,предварително пресято заедно със бакпулвер,аз слагам около 2 и половина-три чаши водни,но пак много зависи,трябва да се получи хомогенна смес не много рядка,но не и много гъста и изпичаш в съд предварително намаслен и набрашнен във фурна на около 200 гр. става за около 40-50 мин.
оздрави