Начин на приготвяне
В дълбок съд смесваме брашното, бакпулвера, 200 г от захарта и щипка сол. В друга купа разбъркваме течните съставки - две яйца, мляко, олио. Към сухите съставки добавяме течната смес , като разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.
Предварително почистените и обелени ябълки нарязваме на тънки филийки и ги прибавяме към кексовата смес.
В кръгла тавичка поставяме хартия за печене. Ако нямаме такава, можем да намажем дъното и стените на съда с олио или масло и да поръсим с брашно.
Печем ябълковия сладкиш за около 30-35 мин в предварително загрята умерена фурна (180-200 градуса).
Приготвяме заливка от останалите едно яйце и 120 г захар, към които добавяме и маслото.
Разбиваме с помощта на тел или миксер. Заливаме тази смес върху сладкиша и връщаме във фурната за още 10 мин.
Поръсваме ябълковия сладкиш при поднасяне с пудра захар и канела.
Опитай и този сочен и пухкав кекс с ябълки.
Коментари
А захарта е 320 гр .Напишете.