Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Салатата е създадена от французина Оливие в Москва.Затова е Оливие, или руска!
28.12.2023 15:18
Анонимен
Анонимен
Руската салата е с кромид.
26.12.2023 13:20
Анонимен
Анонимен
Рецептата изглежда добра и ще дам пет звезди, само искам да направя едно интересно допълнение. Салатата си е чисто БЪлгарска!!! В Русия и викат Оливие или Френска салата, Французите я знаят обаче като Македонска салата но, ...... Македонците и викат Българска салата. Като жител на САЩ която е многонационална държава съм имал възможност да говоря с представители на съответните нации и изследването е лично мое!
14.02.2023 19:25
2
2
Анонимен
Анонимен
Иска ми се повече хора да използват само снимки на собствените си творения. Очевидно първата снимка не е ваша, а е взета от списание/ интернет. Разбирам, че изглежда добре, но няма смисъл да качваме нереални снимки, които не олицетворяват конкретния резултат.
Какъв е смисълът от това ?!

Всичко останало - добре.
31.12.2021 17:34
5
1
Анонимен
Анонимен
Истинската руска салата се прави без яйца, с грах, морков, кис, краставички, картофи и майонеза... Пълна истинска салата може да кажете тогава, когато и майонезата си направите сами.
09.11.2021 13:14
4
2
Анонимен
Анонимен
Да, тази салата е френска и се нарича "Оливье".)
Има различни начини за нейното приготвяне. Лично аз я приготвям малко по друг начин, но със същите ингредиенти. Картофи и моркови ги варя цели, не обелени за да избегна разваряването им. Също ползвам шунка, пушена шунка, заради нейният аромат. Използвам майонезата "Провансал", продава се в бурканчета по 250 мл.
На всички добър апетит и наздраве!
20.10.2021 20:46
3
Потребител#240543
Потребител#240543
Намерил съм удовлетворяващ за себе си вариант да режа стерилизираните, не кисели, краставички преди консумацията на всяка порция. Така руската салата ми издържа по-дълго в хладилника.
30.01.2020 15:18
3
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Руската салата /Оливие/ има най.много вариации и всички са далеч от първообразът и!

Салатата се ражда през 1860 година, когато Оливие работи като главен готвач в един от най-реномираните ресторанти в Москва – „Ермитраж“. Неговото творение бързо станало много популярно, но всъщност като продукти било доста далеч от съвременния си вариант: приготвяло се от месо от фазан, телешки език, хайвер, зелена салата, раци, кисели краставици, варени яйца. Липсвала основната съставка на салатата, каквато я познаваме днес – картофите, а какъв точно е бил дресингът и досега не се знае, тъй като Оливие пазел рецептата за него в дълбока тайна.
22.01.2020 16:55
11
2
Анонимен
Анонимен
Да и затова си е както руска така и френска
05.06.2023 11:36
Анонимен
Анонимен
Здравейте, а може ли без колбас да се прави? О без яйца, само като декор?
30.12.2022 22:31