Начин на приготвяне
За тази рецепта използвам червено цвекло, приготвено по рецептата за туршия пикантно цвекло
Цвеклото се нарязва на много ситни кубчета като за таратор. Част от него се нарязва с белачката на тънки слайсове и се заделя настрани за украса на тази различна млечна салата.
Киселото мляко предварително се изсипва в тензух и се оставя за няколко часа, за да се изцеди.
Цеденото кисело мляко се подправя със сух копър, пресованата скилидка чесън, счуканите орехови ядки, зехтин екстра върджин и щипка сол.
Добавя се нарязаното на ситни кубчета мариновано цвекло, и салатата с цвекло се разбърква и прибира покрита за час в хладилника, за да се овкуси.
Млечната салата с червено цвекло за Свети Валентин се поднася охладена, украсена с розички от слайсове мариновно цвекло.
Добър апетит!