Начин на приготвяне
Изплаквам и накисвам боба в студена вода за 12 часа. На следващата сутрин го прецеждам, добавям отново вода и го слагам да заври на по-бавен огън.
След като заври изливам водата и наливам нова (гореща), слагам боба отново на котлона и го оставям да ври докато омекне.
Бобът не трябва да остане стегнат, за да не се разкашка.
Изливам водата и го оставям настрани. Нарязвам лука на ситно и го добавям към отцедения боб.
Нарязвам магданоза на ситно и също го прибавям към боба.
Добавям зехтина и оцета и 1 чаена лъжица сол и разбърквам добре. Бобената салата е готова за сервиране, но най-добре е да оставите салатата да престои 10-15 минути преди консумация, за да бъде добре овкусена.