Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с шарен боб

Бобена салата с шарен боб

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Бобена салата с шарен боб
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Колкото по-шарен е бобът, толкова по-вкусна салата се приготвя от него - старо кулинарно правило"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • джоджен - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплаквам и накисвам боба в студена вода за 12 часа. На следващата сутрин го прецеждам, добавям отново вода и го слагам да заври на по-бавен огън.

След като заври изливам водата и наливам нова (гореща), слагам боба отново на котлона и го оставям да ври докато омекне.

Бобът не трябва да остане стегнат, за да не се разкашка.

Изливам водата и го оставям настрани. Нарязвам лука на ситно и го добавям към отцедения боб.

Нарязвам магданоза на ситно и също го прибавям към боба.

Добавям зехтина и оцета и 1 чаена лъжица сол и разбърквам добре. Бобената салата е готова за сервиране, но най-добре е да оставите салатата да престои 10-15 минути преди консумация, за да бъде добре овкусена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: