Тази рецепта коментираха

Анонимен
Ванката
Ванката
ако искате да направите истинска и качествена сливова ракия....- събирайте само падналите /хубаво узрелите/ сливи ,смачкайте ги и през рабицова мрежа отделете костилките. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЗАХАРТА !!! една седмица бъркайте като затваряте съда за да няма винарки!/аз го постигам като бидоните ги завивам с найлон,който го стягам с ластик около гърлото/ джибрите трябва да се дебнат със захаромер и щом паднат на 0/нула/-захарен градус да се варят . от 4-тона сливи БАРДАЧКИ искарвам около 450 литра качествена 43градусова ракия, която слагам в три дъбови бурета с малко черничеви клечки вътре. не я преварявам и никога не ме боли глава. зядължително първака го махам и спирам щом падне под 40градуса. патокът го събирам и го сварявам после накуп .
01.11.2013 10:46
26
5
stelian
stelian
захарта е много а и вода се добавя 1/3 _ 1/4.
21.11.2012 12:31
24
3