Рвцептата е точна.Защо да не е?Пече се нито в силна,нито в слаба фурна,не трябва водата да завира,госпожата е написала ясно.А си пише коя захар за какво е.Тази която е за карамел е за него,останалата се слага в млякото ,логично :) Любим десерт,наскоро го правих. :)
19.01.2016 17:51
8
1
динко
кексът е хубав с всеки модел от които се приготвя
17.01.2016 07:17
1
3
Ивон
много непълна рецепта...
на колко градуса да е фурната? коя е тази захар която се прибавя към яйцата? млякото предварително затоплено или?
12.01.2016 20:10
3
Деси Маринова
Крем карамелът е един от любимите ни десерти вкъщи.
05.01.2016 22:40
Иванова
От скоро харесвам крем карамел, тапърва ще се осъвършенствам
18.12.2015 09:45
1
Огнян
При карамелизиране на захар не се бърка. Не се използват бъркалки, лъжици, тояги или лопати. Вместо това съдът се върти и се използва гравитационната енергия на нашата планета.
05.10.2015 20:41
19
3
anonimen
Mnogo haresvam krem karamel
23.06.2015 13:35
3
2
Светла
Никога не съм слагала вода, докато карамелизирам захарта. Мисля, че на тези потребители, които са писали,че имат вода в карамела е именно от там.
06.02.2015 01:11
19
13
2
Бойчо Николов
Слагай в захарта за карамела зрънце две лимонтозу и по-лесно ще стопиш карамела, даже без да загаря - изпробвано от мен.
26.03.2020 12:36
Hikari
Водата не е задължителна, но като се добави 1 с.л. карамелът не се втърдява за секунди, а остава течен и по-лесно се работи с него особено докато се разлива по купичките :)
29.08.2015 17:56
12
1
ivi
trqbva li da se slaga voda kogato karamelizira6 zaharta
03.02.2015 16:34
6
10
1
Moni
ne
17.04.2015 10:25
1
4
Людмила
Аз за пръв път правих получи се чудесно с вашата рецепт благодаря ви много обичам кремкарамел успех на всички
19.12.2014 17:47
21
7
Ефи Ахмедова
Карамелът за дъното на купичките го правя по следния начин: оставям захарта да се карамелизира до светлокафяв цвят и после добавям вода, която трябва да е топла и оставям да поври, докато стане гладка смес.По този начин направен карамела никога не става на "бетон", а се излива прекрасно при обръщането му. Това съм го научила от Рудолф ван Веен.
И аз правя крема по рецептата написана по-горе и винаги се получава.
28.11.2014 16:25
26
7
Ваня
Приготвям крем карамел от 30 години и слагам само 1 прахче ванилия
01.11.2014 17:19
4
12
1
АЛС
Ванилия се слага за аромат, така че няма особена разлика дали е 1 или 2 прахчета :)
30.04.2015 00:58
13
1
Светлето
Аз отскоро започнах да се уча да правя десерти и с тази рецепта на крем карамел винаги ми се получава много вкусно. Приготвям го в тавичка, без да се обръща сместта :)
28.09.2014 21:31
11
1
Галя
Млякото сварено ли трябва да е?
11.09.2014 06:35
20
5
1
детелина
да
15.01.2015 17:11
2
2
Марияна
Захарта карамелизирам направо в купичките, след това изсипвам яйчено млечната смес в тях и пека на водна баня.Става превъзходен крем
12.08.2014 13:16
11
1
Вили
и аз така
02.10.2015 17:31
1
1
Алекс
Аз не слагам вода като карамелизирам захарта :)
09.08.2014 13:43
17
1
Венсолина
За втори път правя крем карамел по тази рецепта и изобщо.Имам въпрос,ако някой може да ми отговори.Защо карамелизираната захар се втвърдява толкова бързо когато я поставя в съда(в случая използвам малки стъклени купички)?След като е изпечен, охладен и готов за консумация карамелена захар почти няма на дъното и е почти невъзможно да се отдели от съда .На мен лично повече от 200гр. захар са необходими за карамелизацията и винаги ми остава от млякото с захарта и яйцата.Явно използвам много малки съдчета,но не е зле да се уточни колко проблизитлно милилитра трябва да са купучките.
21.07.2014 23:12
12
16
A
Спазих пропорциите и при мен също има вода, а така се бях настроила за крем карамел. :(
15.07.2014 17:36
3
3
1
Дени
защото просто слагате много вода в тавата за водна баня...Как иначе ще има вода в крем карамела?!
на колко градуса да е фурната? коя е тази захар която се прибавя към яйцата? млякото предварително затоплено или?
И аз правя крема по рецептата написана по-горе и винаги се получава.