Тази рецепта коментираха

Анонимен
Радостина
Радостина
Приготвям го за трети път и отново има вода в него не мога да разбера защо иначе го приготвям по рецептата.
17.06.2014 17:17
5
4
1
димитър
димитър
Печенето става на не повече от 180 градуса, като фурната не трябва да е предварително загрята.
09.01.2015 15:09
8
Лили
Лили
Тази рецепта е супер
06.06.2014 11:37
6
2
Мариана
Мариана
Здравейте,направих всичко както е в рецептата,обаче като ги извадих от хладилника карамела се оказа на дъното на купичките,но НЕ СЕ беше стегнал като бетон.Някой може ли да каже защо се получи така?
Благодаря предварително!!! :-)
26.05.2014 15:31
2
7
2
Йоана
Йоана
То НЕ трябва карамела в дъното на купичката да е стегнат "като бетон", дори напротив- това е недостатък! Когато се обърне в чиниика крем карамела карамелизираната захар в дъното на купичката трябва да се стече по него.
31.08.2014 15:23
3
1
14509
14509
Ако го прибираш горещ така ще става
17.07.2014 15:48
1
2
Десислав Динчев
Десислав Динчев
Сега тъкмо го пека и съм пуснал фурната, на около 130 градуса. Надявам се да съм успял с приготвянето за да изненадам приятелката си по-късно.

Благодаря ви за прекрасната рецепта.

Поздрави на всички и приятно хапване.

Много обичаме крем карамел.
23.05.2014 17:47
8
2
мариана
мариана
А става ли с 600 милилитра прясно мляко?
Много вкусно стана!
05.05.2014 19:42
6
1
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Спазвай просто тройно правило - съотношение и нямаш грижи.
26.03.2020 12:39
Ваня
Ваня
Много ми хареса рецептата ! Направих крем карамела безпогрешно.Благодаря за рецептата !
04.05.2014 12:23
4
лиляна
лиляна
супер е.
03.05.2014 21:51
3
5
Г-н Иванов
Г-н Иванов
Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Ми да беше казала да покафенее леко захарта бе госпожа. Обясни по подробно процеса че има доста като Теодора ...... Или си пишеме колко да запълниме страницата с нещо :) Аз пък не се хваля като изкусен готвач ама каквото и да готвя го правя перфектно
30.04.2014 12:25
5
26
2
Мариана
Мариана
Вие Г-н Иванов не сте ли научен на учтивост???
26.05.2014 15:24
6
2
Г-н Иванов
Г-н Иванов
А да , и да беше написала че се пече до зачервяване . Нищо съществено не сте написала госпожо . Ако се водя по така написаното май ще излезе глетав тая крем .
30.04.2014 12:41
7
20
Люси
Люси
Две уточнения: 1.Тавата се слага на средата на фурната и се включва горен и долен нагревател. 2.Ако никога не сте правили крем карамел в тази фурна сложете тавичката с вода в фурната и проверете на каква температура на термостата водата почти завира.Това е точната температура за крем-карамел но само за тази фурна.Запишете си я за да нямате парцали, шупли или бетон.
27.04.2014 15:14
9
2
лили
лили
Сега ще го бъркам,дано да се справя.Рецептата ми хареса,по памет съм правила подобен преди време.
01.03.2014 17:12
12
4
Бира
Бира
Супер рецепта мн хубаво стана!
22.02.2014 15:20
8
1
pe60
pe60
много добре се получи
10.02.2014 22:01
9
5
Станислава
Станислава
Тази вечер ще го направя...дано се получи, че отдавна не съм правила крем карамел...;)
05.02.2014 16:39
9
1
Ирина
Ирина
Страхотна рецепта, стана перфектен крем карамел! Благодаря за хубавата рецепта! :-)
01.02.2014 11:32
6
1
andrea
andrea
много е шкусно !
01.02.2014 09:26
3
3
1
Мариана
Мариана
шкусно?!?
:-)
26.05.2014 15:27
3
1
Галя
Галя
Ако се пече 1 час става на парцали! Във фурна с вентилатор не повече от 40мин. на 160 градуса.
23.01.2014 21:26
13
3
чарли
чарли
Класическа рецепта за крем карамел.
18.01.2014 17:12
6
2
Теодора
Теодора
Здравейте,направих всичко както е в рецептата,обаче като ги извадих от хладилника карамела се оказа на дъното на купичките стегнал като бетон.Някой може ли да каже защо се получи така?
29.12.2013 23:15
10
5
3
Мим
Мим
Карамелът трябва да се приготви, като се стопи по 1 ч.л. захар в купичка до светъл цвят, а не да се препича до тъмнокафяв. Тавичката се поставя на втора степен височина отдолу нагоре във фурната, а не по-ниско или на дъното на фурната. Програмата на печене е при включване на горен и долен реотан, а не само на долен реотан. Може и на вентилатор да се пече, но се намалява до температура, при която водата да не завира. За да не ви спаднат/ спихнат кремчетата в чашките след опичане до половината е необходимо да не разбивате яйцата с миксера до гъст крем с пяна, а само леко до еднородна смес.
27.04.2014 19:17
2
1
Х
Х
Защото не си оставила купичките да изстинат във водата и в тавата, така че да може карамелът да се разтопи.
05.02.2014 22:32
6
6
Mitaka_x
Mitaka_x
на мен така ми харесва повече ти кажи какго направи
12.01.2014 13:52
6
2
N.K.
N.K.
Рецептата е чудесна!Получи се много добре,бързо,лесно и вкусно! :)
17.12.2013 16:45
6
2
НЕШЕВА
НЕШЕВА
Аз го правя много по-лесно. Вземам си 9 бр. купички за крем-карамел. Във всяка купичка слагам 1чаена лъжичка захар и по 1 капка олио. С помоща на щипка за пране вдигам купичките, когато започва захарта да карамелизира. Предварително съм направила яйчената смес - топлото мляко, 6 яйца/ако са по-малки 7/ и чаша захар. И когато започне да ври захарта в купичките, заливам със черпак от сместа. И така до 9-тата После разпределям останалата смес по купичките. Пека в тава, в която наливам вода . Наглеждам ги, докато хванат загоряла кафява коричка. После ги изваждам И след като изстинат ги обръщам в чиния. А децата ми дори и не ги обръщат. А шуплите стават, когато не е качествено млякото т.е. има повече вода в него. Опитайте с прясно издоено олио, никога не стават шупли. Или купувате по- голям процент от магазина Опитайте! Лесно е! Купичките са от алуминиевите, които се продаваха за крем-карамел. Да ви е сладко!
01.12.2013 16:20
11
4
1
ЛЮБО
ЛЮБО
Изглежда вкусно, но де тоя късмет да намеря прясно издоено ОЛИО.
16.01.2014 18:49
65
2