Здравейте! Направих първи опит за боза по тази рецепта !
На вкус е точно на сладост както я обичам, но е по-рядка! Искам да попитам за грамажа на чаената чаша, може би моята е по-малка! И защо се утаява на дъното?
14.04.2023 15:40
1
Rositsa Ivanova
Трябва добре да разбиете и да сварите бозата, за да не се утаява - а и така може да стане по-гъста. Чашата е стандартно 200 мл
08.06.2023 17:05
Анонимен
А закваската не се ли прави със сурово брашно? След това се добавя суровото брашно/закваска и се пие?
21.11.2023 02:40
Анонимен
Пробвах рецептата страхотна е вече пия от бозата само че сложих ръжено брашно а закваската я направих с пълнозърнесто пшенично за 3 дни ми вкисна закваската а бозата за 1. За да не ви се утаява трябва да я сварите добре.
23.02.2023 10:18
2
1
Веселин
Здравейте! Водата с която се приготвя закваската не се ли преварява предварително и после да се охлади, за да не се развият лоши щамове..? И вместо просо как ви звучи с брашно от елда? :-)
По баничарниците продават една боза в квадратни шишета.. Пише, че е с просо и е отвратителна.. има вкус и мирис на.. ако.. сори.. бах.. :-/
03.12.2016 02:19
17
7
Monika Ivanova
когато бях малка само домашна боза сме пили и няма нищо общо с вкуса на купешката.
09.05.2016 20:23
7
2
тошко
Боза
Вари се овесени 100гр ядки, 100гр нахуд, 100гр царевица. След като се сварят в достатъчно вода, 4 л., се пасира и ври още малко до сгъстяване. Прецежда се, и се добавя 100-150гр захар на литър. Като изстине, се добавят пюре от банан и ябълка - прясно пасирани от сурови плодове. Добавя се към всичко и лъжица ябълков оцет, ако имате. Добавя се за вкус и кафе Инка.
07.01.2016 00:28
10
23
1
Анонимен
Иво Сиромахов, ти ли си?
06.04.2024 15:55
1
Емил
Няма нищо по хубаво то домашно направената...
07.05.2015 12:46
9
2
Иван
при приготвянето на квас за хляб има голямо значение съотношението брашно-вода и количеството, с което се захранва кваса, температурата и т.н., а е необходимо и време около седмица.
Дали е възможно, някой който е наясно с тези процеси, да сподели нещо по отношение на такива ферментирали напитки като бозата.
23.03.2015 14:12
14
1
A
изпратете една боза към Америка чеми се препи
22.01.2015 22:55
15
7
Бозелко
В био бозата няма е-та и подсладители и не е скъпа. идеална е за закваска ако не ви се занимава да си правите.
20.02.2014 20:26
8
ivailo mitov
...бозата по магазините е с посладител и не ферментира за по голяма трайност се слагат и Е-та...
13.02.2014 07:44
13
4
Бозътъ прави ората,ора!
правех е като лапе и си ставаше всеки път :))) ако ви мързи да правите закваската си купете от магазина малка боза и ако е вече леко вкисната е готова за поткваса.
17.12.2013 16:55
15
2
Ganka Suslikova
ше пробвам непременно
17.12.2013 15:33
6
1
Penelopa
ама не се ли добавяше картон и торти
13.06.2013 16:18
5
21
3
Анонимен
И свещички
12.01.2024 16:47
Правоседналия
Ми слага се но са го пропуснали ...А отгоре настъргаваме 1,2 щипки ам маалко ей така за цвят
На вкус е точно на сладост както я обичам, но е по-рядка! Искам да попитам за грамажа на чаената чаша, може би моята е по-малка! И защо се утаява на дъното?
По баничарниците продават една боза в квадратни шишета.. Пише, че е с просо и е отвратителна.. има вкус и мирис на.. ако.. сори.. бах.. :-/
Вари се овесени 100гр ядки, 100гр нахуд, 100гр царевица. След като се сварят в достатъчно вода, 4 л., се пасира и ври още малко до сгъстяване. Прецежда се, и се добавя 100-150гр захар на литър. Като изстине, се добавят пюре от банан и ябълка - прясно пасирани от сурови плодове. Добавя се към всичко и лъжица ябълков оцет, ако имате. Добавя се за вкус и кафе Инка.
Дали е възможно, някой който е наясно с тези процеси, да сподели нещо по отношение на такива ферментирали напитки като бозата.