Тази рецепта коментираха

Коментари (12)

Изпрати
Веселин
Веселин
03.12.2016 02:19
Здравейте! Водата с която се приготвя закваската не се ли преварява предварително и после да се охлади, за да не се развият лоши щамове..? И вместо просо как ви звучи с брашно от елда? :-)
По баничарниците продават една боза в квадратни шишета.. Пише, че е с просо и е отвратителна.. има вкус и мирис на.. ако.. сори.. бах.. :-/
10
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 20:23
когато бях малка само домашна боза сме пили и няма нищо общо с вкуса на купешката.
5
0
Вержи
Вержи
28.02.2016 20:45
Направих я сега чакам да ферментира,но забелязах,че водата изплува на повърхността.Разклащам от време на време,но водата си стои отгоре къде съм сбъркала.
4
6
тошко
тошко
07.01.2016 00:28
Боза

Вари се овесени 100гр ядки, 100гр нахуд, 100гр царевица. След като се сварят в достатъчно вода, 4 л., се пасира и ври още малко до сгъстяване. Прецежда се, и се добавя 100-150гр захар на литър. Като изстине, се добавят пюре от банан и ябълка - прясно пасирани от сурови плодове. Добавя се към всичко и лъжица ябълков оцет, ако имате. Добавя се за вкус и кафе Инка.
5
13
Емил
Емил
07.05.2015 12:46
Няма нищо по хубаво то домашно направената...
4
1
Иван
Иван
23.03.2015 14:12
при приготвянето на квас за хляб има голямо значение съотношението брашно-вода и количеството, с което се захранва кваса, температурата и т.н., а е необходимо и време около седмица.
Дали е възможно, някой който е наясно с тези процеси, да сподели нещо по отношение на такива ферментирали напитки като бозата.
10
1
A
A
22.01.2015 22:55
изпратете една боза към Америка чеми се препи
8
5
Бозелко
Бозелко
20.02.2014 20:26
В био бозата няма е-та и подсладители и не е скъпа. идеална е за закваска ако не ви се занимава да си правите.
5
0
ivailo mitov
ivailo mitov
13.02.2014 07:44
...бозата по магазините е с посладител и не ферментира за по голяма трайност се слагат и Е-та...
8
2
Бозътъ прави ората,ора!
Бозътъ прави ората,ора!
17.12.2013 16:55
правех е като лапе и си ставаше всеки път :))) ако ви мързи да правите закваската си купете от магазина малка боза и ако е вече леко вкисната е готова за поткваса.
11
2