Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Боза от пшеница

Боза от пшеница

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Боза от пшеница
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Редно е, щом правим домашни банички, да правим и домашна боза, препоръчваме ви тази от пшеница"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 литра
  • боза - ½ литър готова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се препича много добре в подходящ съд. Като изстине, се разбива с 1 литър вода.

В друг съд завира останалата вода със захарта. При непрекъснато бъркане се добавя брашняната смес. Ври 10 мин.

Като изстине се добавя готовата боза. Разбърква се добре.

Готова е за консумация след 24 часа. Ако е гъста, се добавя малко вода.

За да стане резлива, трябват още 2-3 дена.

Бозата от пшеница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
През годините назад и аз съм изпробвала такава рецепта. Според мен се е получила доста добре. Има приятен цвят и сигурно и вкусът е добър!
17.02.2018 22:27
2