Тази рецепта коментираха

Анонимен
Виктория
Виктория
много е хубава само че аз я правя вита и става перфектна
02.01.2016 10:19
12
2
веси
веси
браво валя и аз съм я правила и много хубава стана
01.02.2014 10:58
5
4
Дима
Дима
и без сода или газирана вода..., много ми се вижда бухнала
нещо като,
че ли липсва
19.01.2014 20:34
27
5
Аййй
Аййй
Най-добре с 1 чаена чаша олио !
02.01.2014 19:28
9
4
Малвина Вайс
Малвина Вайс
С готови "Одрински кори" става чудесна баница! Рецептата е подобна, но не с 4 лъжици олио! Разгъват се корите и се прерязват в средата, тъй като са големи. Стават 16 или 18 на брой. Правя ги на два пъти по 8 или 9 бр./в правоъгълна тавичка. Плънката е: чаена чаша олио - с част от него подмазвам тавичката и излишното изцеждам в купата, където прибавям 4-5 яйца, 300-350 гр сирене, кофичка кисело мляко, половин чаена лъжичка сода за хляб. Разбърквам всичко и нанасям по дължината на кората, навивам и редя в тавичката.Отгоре може да се сложат няколко парченца масло. Малко от плънката оставям за намазвани отгоре на корите. Пече се в загрята фурна - 180-200 градуса около 20 мин. Изваждам и гореща напръсквам със студена вода, завивам с вестник и кърпа, оставям я "да ходи до нивата" за 10-15 минути, нарязвам я на парчета /може и да се разкъса/ и...да Ви е сладко!!! Това съм научила от баба ми, с тази разлика, че вече не точа корите поради липса на време и защото ги има в магазина готови.
01.01.2014 22:03
79
17
Шеф Петров
Шеф Петров
Каква баница става с 4 лъжици олио ?
01.01.2014 19:50
42
4
1
Покажи всички подкоментари
мария
мария
Аз я режа , заливам и тогава пека ! После като обърна тавата върху 3 чаши, да стане по разстръскана, не се изсипва!
28.08.2013 21:41
25
3
Гладник
Гладник
Мисля, че няма голяма значение дали ще се нареже преди печенето или ще изчакате да изстине и тогава ще я нарежете. Важното е, че е вкусна!
14.08.2013 13:37
7
2
гери
гери
Баницата преди да се изпече ли се нарязва? Кой и кога може да ми даде отговор?
13.08.2013 23:33
3
1
Покажи всички подкоментари
Галина
Галина
Валя,допускаш груби правописни грешки!Въпреки това,добавих рецептата в любими.
13.08.2013 19:57
4
1