За застройката с киселото мляко сте много прави,трябва малко и брашно,киселото мляко малко повече,зависи от количеството на чорбата.Яйцето ако е с белтъка трябва да се темперира много внимателно защото ще се пресече,затова само с жълтък за да нямаш ядове.За мен това е застройката на шкембе чорбата.Никакво прясно мляко,това е някаква измишльотина и наречена оригинална шкембе чорба-мирише на млечна каша и развалено прясно мляко.Ако имаш кокал със сухожилия или свинско краче,вариш заедно-после не ти трябва застройка.Да ви е сладко!!!
07.12.2013 17:38
9
3
Edikoi si
Маисторе, не те знам кои си ама много ти е постно 6кембето,като негарска пот. Освен тоба с тази запражка то като ядено ве4е веднаж. Нари4а се каротинова запражка и се прави от моркови. Сервира се на танка струика върху снежо бяла 4орба
22.11.2013 13:00
3
6
sneji ilieva
Преди доста години работех в ресторанта на гарата в Шумен.Няма да ви казвам колко казани с чорби се продаваха то шкембе то дроб чорба.пилешка и какви ли не там.Главната готвачка леля Мара винаги ми казваше искаш ли вкусна шкембе чорба не я мий много.Така че колеги какво е това киснене миене ,миеш един път и хайде в тенджерата.Приятно готвене.
18.11.2013 17:51
9
Нина
Колко време се вари,бе човек? Нали това е майсторлъка, някои пишат 5-6 ч, други-2 часа.
Аз сега да гадая ли?
04.07.2013 17:08
1
1
ishizo
Колеги при толкова изкисване сменяне на вода и оцет какво ще остане -та вие погубвате истенското обаяние на шкембето.
Като готвите шкембе 1/2 квартал трябва да ухае на Вашата гозба.
Аз сега да гадая ли?
Като готвите шкембе 1/2 квартал трябва да ухае на Вашата гозба.