Начин на приготвяне
Измиваме много добре телешкото шкембе и го оставяме да се накисне във вода за около 1 час. Нарязваме го на едри парчета и оставяме да ври на среден огън около 2 часа като добавяме вода.
15 мин. преди да се свали от огъня добавяме солта. Вадим от съда и оставяме бульона да се охлади, а шкембето нарязваме на парченца и връщаме в бульона.
В съд разбиваме жълтъците, брашното и киселото мляко докато се получи гладка каша.
Вземаме 1 черпак от бульона и на тънка струйка при непрекъснато бъркане изсипваме в застройката.
След това изсипваме в тенджерата и оставяме на слаб огън за няколко минути без да завира, за да не се пресече яйцето.
Слагаме на котлона олиото, загряваме го и в него изсипваме 2-3 с.л червен пипер, като разбъркваме интензивно.
Изсипваме веднага в тенджерата с шкембе чорбата и разбъркваме. Поднасяме със счукан чесън в оцет.
По желание може да си добавите и люта чушка.
Шкембе чорбата – стъпка по стъпка е много сполучлива!