Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с ориз по созополски

Миди с ориз по созополски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Миди с ориз по созополски1 / 2
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • миди - 3 кг с черупките
  • целина - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • червени чушки - 1 - 2 бр.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре мидите и ги залейте в тенджера с вряща вода, за да се разтворят черупките им.

Извадете след това мидите от тенджерата, отново ги почистете и ги сложете да се варят в подсолена вода заедно с нарязаните на едро целина, моркови, лимона и дафиновия лист.

Нарежете лука на едро и го задушете в сгорещеното олио.

Прибавете предварително измития ориз и задушавайте около 2 - 3 минути, след което добавете наситнената червена чушка и доматеното пюре.

Залейте ориза с мидите и бульона им и овкусете с черния пипер и сол.

Оставете ястието да поври на слаб огън до сваряване на ориза.

Мидите с ориз по созополски са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: