Начин на приготвяне
Почистете добре мидите и ги залейте в тенджера с вряща вода, за да се разтворят черупките им.
Извадете след това мидите от тенджерата, отново ги почистете и ги сложете да се варят в подсолена вода заедно с нарязаните на едро целина, моркови, лимона и дафиновия лист.
Нарежете лука на едро и го задушете в сгорещеното олио.
Прибавете предварително измития ориз и задушавайте около 2 - 3 минути, след което добавете наситнената червена чушка и доматеното пюре.
Залейте ориза с мидите и бульона им и овкусете с черния пипер и сол.
Оставете ястието да поври на слаб огън до сваряване на ориза.
Мидите с ориз по созополски са много вкусни!
Ако тази рецепта ти харесва, опитай и другите ни рецепти за миди с ориз или миди по бургаски.