Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с ориз по каварненски

Миди с ориз по каварненски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Миди с ориз по каварненски
Снимка: Аника Войт
1 / 3
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Миди с ориз по каварненски има за всички, заповядайте"

Необходими Продукти

  • миди - 10 кг с черупките
  • ориз - 500 г
  • олио - 200 мл
  • лук - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 110 г
  • черен пипер - 3 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на малко ножче или друг удобен за вас уред почистете мидените черупки. Измийте ги добре под течаща вода.

Сложете ги в голяма тенджера с подсолена вода.

Варете мидите за около 10-15 мин.

Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в сгорещено олио до омекването му.

Добавете нарязаната на ситно целина и предварително измит ориз.

Запържете за кратко и долейте с бульона от сварените миди.

Подправете със сол и черен пипер на Вкус.

Върнете към ориза и мидите.

Гответе мидите с ориз на среден огън до готовност на ориза.

Преди сервиране поръсете със сока на един лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: