Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Вегетарианско бурито по автентична рецепта

Вегетарианско бурито по автентична рецепта

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Вегетарианско бурито по автентична рецепта
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Специално предложение за нашите приятели вегетарианци - автентично вегетариански бурито"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр. голям
  • чушки - 2 бр. разноцветни
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • царевица - 3 с.л. сладка от консерва
  • боб - 4 с.л. червен от консерва
  • домати - 1 бр. обелен и нарязан на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • тортили - 2 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 2 - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете моркова и чушките на тънки парченца като клечки, а лука и чесъна - на дребно.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за около 3 минути до омекване.

Добавете кимиона, чилито, черния пипер и солта и хубаво разбъркайте. Добавете чушките, моркова и царевицата.

Пържете около 5 минути и прибавете червения боб и нарязания домат. Гответе още около 10 мин. Настържете кашкавала.

Затоплете една по една тортилите в сух тиган на котлона. Сипете в единия край на тортилата от кашкавала, разпределен по дължина.

Отгоре разпределете от зеленчуковата плънка също по дължина.

Сгънете единия край отгоре върху плънката и след това навийте по дължина на руло, за да оформи буритото.

Вегетарианското бурито по автентична рецепта е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: