Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Вегетарианско бурито Цезар с тофу

Вегетарианско бурито Цезар с тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Вегетарианско бурито Цезар с тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вегетарианско бурито Цезар с тофу - перфектната и суперкусна вечеря за нула време"

Необходими Продукти

  • тортила питки - 2 бр.
  • топено сирене - 3 ч.л.
  • майонеза - 2 ч.л.
  • нахут - ⅓ консерва
  • салата айсберг - 2 листа
  • сос цезар - 1 - 2 с.л.
  • тофу - 100 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • мед - ½ ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • лук на прах - 1/4 ч.л.
  • кетчуп - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се отцежда, посолява се и се слага в еърфрайър или във фурната на 200 °C за 10 минути.

Тофуто се нарязва на ленти от по-късата страна. Прави се марината от зехтин, мед, соев сос, пушен червен пипер, лук на прах и кетчуп.

С нея се заливат парченцата тофу, като трябва да се покрият хубаво. След това се подреждат в еърфрайър или тавичка и се пекат на 200 °C 10 минути, след което се обръщат от другата страна за още 10 минути. Може и да се приготвят на тиган без мазнина или със съвсем малко.

Айсберг листата се нарязват и смесват със соса.

Питките тортила се намазват с топено сирене и майонеза.

За подредба на вашите буритос разпределят се айсберг листата, отгоре се подрежда запеченият нахут, тофуто и се завива стегнато вегетарианско бурито Цезар с тофу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: