Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бързо бурито по тайландски с фъстъци

Бързо бурито по тайландски с фъстъци

Бързо бурито по тайландски с фъстъци
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 4
05/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
32 мин.
Порции
6
"Не прекалявайте с плънката, сложете от всичко умерено, за не ви се разпадне буритото, докато ядете"

Необходими Продукти

  • лилаво зеле - 1/4
  • моркови - 3 бр.
  • спанак - 200г
  • пилешко филе - 200 г или печурка 700 г
  • фъстъци - 200 г
  • червени чушки - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • тортила - 6 бр. лаваш
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на плънката за бурито, като измиваме и нарязваме пилешкото на късчета и го запържваме до готовност в тиган.

Ако решите да е вегетарианско бурито, запържвате гъбките до златисто.

Докато пилешкото/гъбите се пържат, накълцваме лилавото зеле на тънки ленти.

Морковите настъргваме на ренде.

Спанака измиваме добре.

Червените чушки измиваме и нарязваме на ленти.

Магданоза измиваме и по желание може да накълцате, но може и да си го оставите цял.

Буритото пълним, като подреждаме 8-9 лентички червена чушка по средата, след това слагаме от пилешкото/гъбите, следва спанакът и магданоз, разпръскаваме една шепа зеле, една шепа настърган морков и накрая една шепа фъстъци.

Не прекалявайте с плънката, сложете от всичко умерено, за не ви се разпадне буритото, докато ядете.

Буритото по тайландски с фъстъци свиваме, като прегънем в ляво и дясно, а след това и долния край, като продължаваме да навиваме, като леко притискаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Изглежда много вкусно!
06.07.2023 23:25
1
Потребител#325598
Потребител#325598
Много лесно и вкусно!
06.07.2023 15:23
1