Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на плънката за бурито, като измиваме и нарязваме пилешкото на късчета и го запържваме до готовност в тиган.
Ако решите да е вегетарианско бурито, запържвате гъбките до златисто.
Докато пилешкото/гъбите се пържат, накълцваме лилавото зеле на тънки ленти.
Морковите настъргваме на ренде.
Спанака измиваме добре.
Червените чушки измиваме и нарязваме на ленти.
Магданоза измиваме и по желание може да накълцате, но може и да си го оставите цял.
Буритото пълним, като подреждаме 8-9 лентички червена чушка по средата, след това слагаме от пилешкото/гъбите, следва спанакът и магданоз, разпръскаваме една шепа зеле, една шепа настърган морков и накрая една шепа фъстъци.
Не прекалявайте с плънката, сложете от всичко умерено, за не ви се разпадне буритото, докато ядете.
Буритото по тайландски с фъстъци свиваме, като прегънем в ляво и дясно, а след това и долния край, като продължаваме да навиваме, като леко притискаме.
Коментари