Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Морски Дарове с Масло на Тиган

Морски Дарове с Масло на Тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Морски Дарове с Масло на Тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
13 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Това плато от морски дарове заслужава да бъде в центъра на трапезата"

Необходими Продукти

  • скариди - 350 г небелени, пресни
  • норвежки омари - 250 г необелени, пресни
  • калмари - 2 бр. туби
  • миди - 150 г черни, живи
  • миди - 160 г бели, живи
  • масло - 100 г
  • розмарин - 2 с.л. сушени листенца
  • портокалова кора - от 1/2 цитрус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • зехтин - около 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете маслото със 2 лъжички от зехтина на тих до умерен огън. Щом се разтопи, сложете розмарина и портокаловите кори и пържете, докато леко започне да покафенява.

Сложете мидите, захлупете с капак и изчакайте да се отворят всички за около 2 минути. Щом това се случи веднага, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.

Масленото сосче изсипете в купичка и почистете тигана. Сложете го отново на огъня (умерен до силен) и сипете останалия зехтин с една-две лъжици от маслото от купичката. Запечете скаридите от двете страни, докато от сивкави станат оранжеви или бели (в зависимост от вида, който използвате) Извадете и тях.

Следва да запечете и норвежките омари за около 2-3 минути, зависи от големината.

Накрая завършете с калмарите, като почистите отново тигана и го нагорещите на силен огън със още малко зехтин и масло. Калмарите може да нарежете на пръстени или да оставите цели. Запечатайте ги до хубав загар и подредете тях и всички останали морски дарове в плато за сервиране.

Извадете портокаловите кори от маслото, все още топло и към него сложете накълцания магданоз.

Залейте платото с морски дарове с тази маслена смес и посолете леко.

Поднесете с хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: